2011. február 2., szerda

Nagyon készülődés

Kevés az a nyolc kiló, amit kézi poggyászként fel lehet vinni a gép fedélzetére. Bepakoltam ügyesen a dolgokat, előszerkesztettem a mérleget, hogy na, akkor ez kb nyolc kiló. Nem annyi volt. Majdnem tíz. Hű, de akkor mit vegyek ki belőle, mert minden kellene. Aztán két óra alatt sikerült nyolc kilóra redukálni úgy, hogy a nehezebb holmikat magamra veszem a csomagból, plusz a fényképezőgépet, töltőt, parfümöt a kabátzsebembe teszem. Persze még így is ki kellett hagyjak pár dolgot a táskámból. A lényeg, hogy a lényeg benne van. Hálistennek nem megyek fagyos területre, úgyhogy a vékony cuccok bőven elégnek bizonyulnak.

Egyébként meg kell említsem, hogy nem lenne ennyire szükséges spórolni a súllyal, ugyanis lenne nekem egy inyen 23 kilós csomagszállításom a repülőgép csomagterében, csak hogy azzal az a baj, hogy külön kell becsekkoltatni, várni kell, míg a hajóra szállás után megkapom és ezentúl még össze vissza dobálják a rakodómunkások, ergó törékeny dolgokat nem szabad benne hagyni. Namostmár nekem a laptop, töltők, fényképezőgép, villanyborotva, hajvágógép, meg az ilyen muszáj dolgok - amik mellesleg minde törékenyek -, a hátizsákkal együtt hét kilót nyomnak. S akkor most azt a két kiló ruhát pakoltassam külön táskába, hogy kínldjak vele? Nem! Leredukáltam kicsit, oszt jól van. Úgyis azt mondják, ott minden dolog olyan óccsó, hogy hazafele két 23 kilós bőrönddel fogok majd szerencsétlenkedni a kivitt holmikon kívül.

Az útvonal és a metódus amúgy a következő: holnap délben indulás Pestre, ottalvás, hajnalban indulás Ferihegy II-re, onnan 9:30 kor felszállás Duesseldorf fele, onnan gépcsere és irány Miami, ahova 16:35-re érkezem ottani idő szerint. Helyi idők szerint az utazás ugye 8 óra, különben 13. S, ha itthonról számolnák, akkor 14 a 6 órás időeltolódás miatt.

Most még kis pihenés, aztán holnaptól kezdődik.

Páp!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése