2010. április 14., szerda

Brüsszel

A város két része említendő meg: a belvárosi betondzsungel és a rögtön mellette lévő hangultaos, korabeli építményekkel sűrűn épített ó városrész. Érdekes, hogy egyikből a másikba percek alatt át lehet érni.

Reggel az atomium megtekintésével kezdtük. Ez egy 168 milliárdszoros nagyítása egy vas kristálynak, ami ekképp 102 méter magasra építtetett. 9 atomból áll, melyek kötéseiben lift és mozgólépcső működik. 1958-ban épült az akkori világkiállítás emlékére és sokáig a város legmagasabb építményének számított. Sajnos idő nem volt belemenni, de kívülről is mély benyomást keltett bennünk. Nekem legjobban az tetszik benne, ahogy több kilométeres távolságból kitűnik a körülötte levő építmények közül magassága és fémes csillogása folytán.
Ezt buszos városnézés, majd parlamenti látogatás, EU-s tájékoztatás, érdekes zöldségebéd, parlamenti előadás, majd központi városnézés következett. A városnézés a Grand Plas és a pisilő kisfiú megtekintésében merült ki.
Brüsszel - legalábbis ebben az időszakban - elég szemetes. Ez, gondolom, nem a belgák hanyagsága, hanem az ott élő, fejletlenebb országból származó lakók miatt van. Mert, ugye Brüsszel Európa fővárosa.
Szájtátás után flekkenvacsora a török La Belle Epoque étteremben, majd sörözés, oszt a szokásos s most alusz.

Jóélyt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése