2010. február 15., hétfő

A megbeszélés

Most már tudom, hogy pénteken, vagy szombaton mehetek hetente a képzésre. Ez még csak a szakmai rész. Az angol része majd márciusban fog indulni. Hetente a fentebb említett két alkalom egyikén kell megjelenjek. A jó az lesz, ha majd az angol is egy napra kerül, mert így olcsón megúszom az utazgatást.
Úgy 20-an leszünk egy "év"folyamon, ami két csoportra oszlik, úgyhogy kb 10-en leszünk egy órán majd. Az angol is két részre oszlik madj: haladó, kezdő. Ha majd az is hétvégén lesz, akkor a szombat-vasárnap (esetleg péntek-szombat) Debreceni leszek ideiglenesen.

Megtudtam még pár fontos infót az óceánjárókról, a hajópincér.hu ötletgazdája-főnöke mesélte érdekes élményeit. A szakállam megtarthatom, csak kicsit rövidebbre kell vágjam. Ez megnyugtaó. Sajnos, azt mondják, internet a hajón csak valamiféle internetezős szobában van és, ha kell a kabinba, akkor kell érte fizetni. Ez, persze hajónként változik. Lehet, hogy nem tudom minden nap feltölteni a blogom? (mert ugyebár attól még megírom)

Ma megjavítottam a beteg biciklit, de megsúgom, hogy hideg műhelybe kellemetlen szerelni. És mindenkinek újonnan felhívom a figyelmét, hogy, ha biciklit vesz, semmiképp ne vegyen olcsón újat, mert a "First Bike", "DHS", "Impact", "Ranger", meg más, jól hangzó feliratot magán hordó biciklik a szarnál is rosszabbak. Azzal ugyanis csak egyszer foglalkozik az ember, de, ha ezt megvetted, akkor ahányszor használod, annyiszor öl meg a méreg. Ne is említsem, hogy milyen arcot vágok, amikor behoznak egy ilyent javítani. Nem viccelek, hallottam olyan esetről, hogy a gözéptengelyben az egyik csapágygolyó belenyomódott úgy a váz anyagába, mint egy szeder a tortába. Hát milyen fos munka ez, kérdem én? Egy-egy csavar olyan anyagból van rajta, hogy, ha éhesebb vagyok, kettéharapom. Nem tudom, hogy merik az ilyen szemétdombot biciklinek nevezni. Ennyi pénzért (kb. 100 Euro) vehetnének nálunk egy jóféle használt montit, de nem, mert nekik új kell. Na, akkor vigyék nagyannyukhoz javíttatni, vagy cseréljék ki a biciklit úgy, ahogy van.

Este swing, cigány- és balkánizehe hallgatás volt a téma. Itt van példának okáért egy balkáni modern, egy swing és egy cigány, meg még egy érdekes kis szerb-angol.

Finom volt a virsli reggelire. Amikor éhes vagyok, mindig olyan jól esik, mintha életemben először érezném azt a csodálatos ízét. Most még jön valami kaja, hogy éjjel ne morrogjon a gyomrom s aztán alvás, hogy majd holnap frissen ne tudjam, hogy mit csináljak. Asszem, elhatározom, hogy írok egy mellékletet délelőtt. Talán az énféle Istenemről. Hosszú lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése