2010. május 28., péntek

Ha foglalt a fürdő

Most kicsit korán írom a bejegyzést. Hátra van a mából még egy autómosás és egy gyorsbevásárlás a Reálban, de, ha a fürdőszoba foglalt, akkor nem tudom kivenni a vödröt, amivel az autót mosnám, mocskos autóval pedig nincs képem mászkálni a városban. Maradt tehát a blogírás, mint hasznos elfoglaltság; így legalább nem marad késő estére és korábban le tudok feküdni a holnap reggel öt órai keléshez.

Amit a máról tudni kell, az az, hogy nem tudták megferodonozni a fékbetéteket, ezért visszakértem és holnap úgy megyek velük, ahogy kinéznek; vagyis jóformán első fék nélkül. De a terep szelíd, úgyhogy fog menni anélkül is. S majd hétfőn visszaviszem nekik, hogy csinálják meg, mert egy hetük lesz rá.
Előzőleg persze körbefutkorásztam a várost fékbetétért, dehát persze, hogy sehol sincs. Azt mondta "A" a Freestlyeban, hogy jövő hétre rendel. Nem volt nagy vigasz...
A bicikli másképp rendben van: gumik lecserélve, váltó beállítva (rugót kell cserélni benne majd, mert legyengült), minden fix. A hátsó kerékben kell majd zártcsapágyat cseréljek túra után, mert elégedetlenkedik, de az még a jövő kérdése.

Jött ma egy e-mail, hogy németül tudó emberkéket keresnek hajópincérék s gyorsan visszaírtam nekik, hogy németül csak mosogatni tudok, de, ha oké, megyek. Hátha. Már nagyon unom itthon. Ám ezt, mintha már írtam volna párszor.

Néztem egy filmet: "Youth in Revolt". Tiszta jó volt. Egy tizenéves fickó szerelmes lett egy lányba s mindent megtett azért, hogy együtt lehessenek. Sokmindent. Jó kis, stílusos, amolyan komoly komédia.

Holnap tehát Tour de Túr. Azt, hogy pontosan hol lesz, nem tudom, de majd kialakul. Végülis ötkor indulunk és lesz négy kerek óránk, hogy rajthoz érjünk Szatmáron. Annyi csak elég.

Finom volt a töltelékes káposzta.

Érdekesség, hogy ma egy olyan érdekességet akartam írni, amihez nincs időm, mert eléggé mély témát boncolgat, viszont a fürdő épp most lett üres, így muszáj holnapra hagynom. Úgy majd még érdekesebb lesz. :D

Most irány az autó, aztán reál, aztán gyorsan alusz.
Szia!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése