2010. május 28., péntek

Tettvett

Beadtam a fékbetéteket. Azt mondták, lehet, kész lesz holnapra. Ha nem, akkor gondolkozhatom más lehetőségen, ugyanis szombaton verseny van. Voltam a Morénában, megbeszéltük, hogy szombaton hajnali ötkor intulunk Szatmárra, a kilenckor kezdődő Tour de Túr-ra. Így lazán odaérünk s még lesz időnk melegíteni is.

A féken kívül nagyjából helyreraktam a biciklit. Már csak a fáltóbowdeneket kell megolajozzam és átcseréljem a Maxxis High Roller külsőket Rubena Trilobitra, ugyanis többnyire jó minőségű (nem sáros) utakon fogunk közlekedni. Vékonyabbak jóval, így könnyebb tekerni velük.

Végre sikerült fejben (s többnyire szájban is) összerakni a dallamot az akkordokkal a Jesus Christ Superstar "Gethsemane" című számából. Óriási dal. Azt mondják az okosok, a zenetörténet minden idejének egyik legnehezebbb dala.

Ma még elszámoltam a diszpécserrel a múlt hetet és megnéztem a "The Maiden Heist" című filmet. Hattalmas film. Három öreg biztonságiőr eltervezi, hogy ellopják a három, számukra legkedvesebb művet a már 30 éve tartó kiállításról, mert azt el akarják költöztetni Amerikából Dániába a tulajdonosok; ők pedig már olyannyira megszokták kedvenc műalkotásaikat, hogy nem tudnának nélkülük élni. Főszerepben Christopher Walken és Morgan Freeman. Hihetetlen, hogy mekkora színészek. Mindenképp meg kell nézni a filmt.

Ciprusi, vagy hajókázós munkahelyről annyit lehet tudni, hogy válaszoltak a levelemre és aszonták dióhéjjban kb, hogy intézkednek, de várni köll. Hát várok, várok, de azé' jó lenne már világgá menni.

Finom volt a csirkecomb krumplipürével. Ebédre is, vacsorára is. Betartottam a gyümölcsreggelit. Naggyon jó.

Érdekesség, hogy mennyire modernizálódunk. Nem csak hülyeségben, hanem technikai fejlettségben is. Már nem tudják a nagy olajvállalatok visszatartani az elektromos autú forgalomba hozatalát. Régebb még megtehették, hogy visszavonatták és bezúzatták az összes gyárilag kiadott elektromos autót, de ma már nem tehetik meg. Annyira nagyot fejlődött azóta a technológia, hogy egyesek már otthon képesek átalakítani az autójukat elektromossá. Nem lehet tovább halogatni, a közeeli jövőben már eletromos autókkal fogunk cirkálni (ha addig nem öljük szét egymást). Ma egy átlagos elektromos autó, ami nemsokára forgalomba kerül hozzávetőlegesen 2 Eurot "fogyaszt" száz km-en, 120 km/h-val megy, 5 óra alatt feltöltődik, egy töltéssel 250 km-t tesz meg, ugyanúgy néz ki mint a többi autó, csak nincs kipufogócsöve és nem szennyezi a környezetet. Figyelem, ez az eddigi átlagos elektromos autó. De vannak már olyanok, amik 240-nel száguldanak, 600 km a hatótávolságuk és másfél óra alatt feltöltődnek. Mi lesz két év múlva?

Álmodozzatok ti is szépeket.
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése